back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Σµαραγδής στον Αθήνα 9.84 για τη νέα ταινία του “Καποδίστριας”

Διαβάστε επίσης

Ο διεθνούς φήµης Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σµαραγδής µίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Χατζηιωάννου, για τη νέα ταινία του “Καποδίστριας” και με αφορμή την ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του.

“Πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή , η οποία για να είναι αντάξια του μεγέθους του Ιωάννη Καποδίστρια πρέπει να γίνουν γυρίσματα στα παλάτια της Ρωσίας όπου διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, στην Αυστρία όπου έδωσε τη μεγάλη μάχη με τον ορκισμένο αντίπαλό του Καγκελάριο Μέτερνιχ, καθώς και στην Ελβετία ,όπου η χώρα όπως είναι σήμερα, είναι δημιούργημα της μεγαλοφυΐας του Καποδίστρια. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία της ΕΕ” τόνισε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Και συνέχισε λέγοντας :”Ένα από τα στοιχεία της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια, που είναι άγνωστο σε πολλούς , είναι πως ο πολιτικός αυτός δεν αγαπήθηκε μόνο στη Ρωσία ,στην οποία έκτισε το πολιτικό του όνομα, αλλά και στην Ελβετία, η οποία μάλιστα τον έχει ανακηρύξει και εθνικό της ήρωα (είναι ο δημιουργός του ελβετικού Συντάγματος)”.

Ο Γιάννης Σμαραγδής δεν ανακοίνωσε το όνομα του πρωταγωνιστή, αλλά -όπως είπε -έχει καταλήξει στον ηθοποιό, που θα αποδώσει το “χρωματισμό” της ψυχής του Καποδίστρια. Απέφυγε να αναφέρει τα ονόματα των υπολοίπων ηθοποιών, που δεν θα είναι μόνο Ελληνες, αλλά Ρώσοι και Ελβετοί, αφού πρόκειται για συμπαραγωγή.

“Μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι η Ελλάδα έχει στις μέρες μας εξαιρετικούς ηθοποιούς”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “όπως και στην προηγούμενη ταινία του, “Καζαντζάκης”, τη μουσική θα γράψει ο Μίνως Μάτσας , διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Αρης Σταύρου, το μοντάζ θα επιμεληθεί η Στέλλα Φιλιποπούλου”.

Για τη νέα ταινία-αγιογραφία, όπως αποκαλεί τις ταινίες του, ο Γιάννης Σμαραγδής, γυρίσματα θα γίνουν στην Αίγινα, στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο, στην Ύδρα, στη Μάνη και στο Σούνιο, καθώς επίσης στη Ρωσία, την Ελβετία και την Αυστρία.

“Θεωρώ μεγάλη τιμή να αγιογραφώ πρόσωπα .Στις ταινίες μου μιλάω για προσωπικότητες, που έχουν μια βαθιά ιερότητα. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζονται για το καλό των άλλων. Έπραξαν αγόγγυστα αυτό που θεωρούσαν χρέος τους. Όλοι οι πρωταγωνιστές μου υπερασπίζονταν την Ελλάδα ,των τριών μεγάλων πολιτισμών, του Μινωικού ,του Κλασσικού Αρχαιοελληνικού και του Βυζαντινού. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο ,δεν έχει πίσω του τρεις πολιτισμούς” είπε ο βραβευμένος σκηνοθέτης, για να καταλήξει “Είχαμε υπολογίσει την έναρξη των γυρισμάτων ,στο τέλος του Φθινοπώρου. Όμως η πανδημία τα καθυστερεί .Ελπίζω η ταινία να είναι έτοιμη έως το τέλος του 2021”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα