back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: SOS εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων του κέντρου λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

“SOS” εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων σε έναν από τους δημοφιλείς παραδοσιακούς τουριστικούς δρόμους της Αθήνας, τον πεζόδρομο της Ηφαίστου, στο Μοναστηράκι.

Ελλείψει τουριστικής κίνησης λόγω κορονοϊού, οι ιδιοκτήτες μιλούν για πτώση του τζίρου που κυμαίνεται από 60%-80%, ανάλογα με τα είδη, συγκριτικά πάντα με πέρυσι. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δηλώνουν ότι οι μηνιαίοι τζίροι δεν καλύπτουν πλέον τα λειτουργικά έξοδα μιας και το κόστος των ενοικίων στα καταστήματα της οδού Ηφαίστου είναι ιδιαίτερα υψηλό και κυμαίνεται από 2.000 ευρώ μέχρι 6.000 ευρώ ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.Λόγω αναδουλειάς είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό τους.

«Είχα τρεις υπαλλήλους και τώρα έχω έναν παρά το γεγονός ότι είμαι 80 ετών. Δεν τα βγάζω πέρα με το υψηλό ενοίκιο και τον μειωμένο πλέον μηνιαίο τζίρο. Καταστραφήκαμε», είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 ιδιοκτήτης καταστήματος με δερμάτινα είδη που πληρώνει μηνιαίως 6.000 ευρώ ενοίκιο.

Τέλος, η εικόνα στον πεζόδρομο της Ηφαίστου αποτυπώνει και την κατάσταση. Ελάχιστοι οι τουρίστες και εμφανώς μειωμένη η κίνηση στα καταστήματα της Ηφαίστου, όταν πέρυσι τέτοια περίοδο καταγράφονταν συνωστισμός από κόσμο στον τουριστικό αυτό δρόμο.

 Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα