back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Μητσοτάκη με ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, κατά τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ο εποικοδομητικός διάλογος για τα εθνικά θέματα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να προκαλέσει τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ούτως ώστε να αποφασιστούν κυρώσεις προς την Τουρκία, ενώ επέμεινε και στη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

«Οι κυρώσεις της ΕΕ θα έπρεπε να είχαν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο», δήλωσε μετά την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική.

«Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα», επεσήμανε ο Γενικός Γραματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η διενέργεια νηοψίας στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, αυτονόητη άσκηση εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25 πρότεινε, αντί για διμερή διάλογο με την Άγκυρα, η Αθήνα να συγκαλέσει Διεθνή Διάσκεψη όλων των χωρών της Αν. Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, για την επίλυση των προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ το απόγευμα συνομίλησε και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα