back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία 

Διαβάστε επίσης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην προσπάθεια εθελοντικής προσφοράς σε αίμα και παράγωγα αίματος (αιμοπετάλια). Η αυξημένη ανάγκη για αίμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου παρατηρείται σημαντική έλλειψη.

«Πριν φύγετε για διακοπές, εγγραφείτε ως εθελοντής αιμοδότης του Οργανισμού μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056», που λειτουργεί όλο το 24ωρο, καθημερινά, πανελλαδικά», ενημερώνει ο οργανισμός. «Θα λαμβάνετε ειδοποίηση όταν προκύπτει ανάγκη για αίμα ή αιμοπετάλια. Μπορείτε να συνεισφέρετε και από τον τόπο διακοπών σας».

Όλοι μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη και όλοι χρειάζεται να αναλογιστούμε την ευθύνη μας. Ας συμμετέχουμε ώστε να δημιουργηθεί αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: επάρκεια αίματος για κάθε παιδί ή ενήλικα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων, αναφέρεται στη σχετική ανακοίωση.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές – αιμοδότες του που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σταθεί δίπλα του και καλεί όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προσφέροντας λίγο από τον χρόνο τους.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα