back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διπλασιάστηκαν τα ημερήσια νέα κρούσματα στη Γαλλία – Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις άνω των 5.000 ανθρώπων έως τις 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε 24 ώρες τα νέα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 διπλασιάστηκαν στη Γαλλία, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 1.397 νέες μολύνσεις.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι καταγράφηκαν άλλοι 15 θάνατοι σε νοσοκομεία λόγω της πανδημίας. Συνολικά, τα θύματα ανέρχονται σε 30.354.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα η Γαλλία παρέτεινε την απαγόρευση για τις δημόσιες εκδηλώσεις άνω των 5.000 ανθρώπων έως την 30ή Οκτωβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Καστέξ.

Η κατάσταση με τον νέο κορονοϊό στη Γαλλία βρίσκεται «σε λάθος δρόμο» εδώ και 2 εβδομάδες, δήλωσε ο Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Χθες Δευτέρα, η Γαλλία ανακοίνωσε την πρώτη σημαντική ημερήσια αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται με COVID-19, μετά την άρση του lockdown.

Ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης είπε, επίσης, ότι θα ήθελε να διευρύνει «όσο το δυνατόν περισσότερο την υποχρέωση της χρήσης της μάσκας στους δημόσιους χώρους», προειδοποιώντας για τον «αυξημένο κίνδυνο της αναζωπύρωσης της επιδημίας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα