back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis, το οποίο, έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει έρευνες. Mονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καλούν ανά 15 λεπτά μέσω ασυρμάτου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να αποχωρήσει.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν τω μεταξύ, καλεί τις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μίας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», όπως ανέφερε, προσθέτοντας, εντούτοις, ότι η Άγκυρα ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες «ως κίνηση καλής θέλησης», έπειτα από παράκληση της Άνγκελα Μέρκελ, και ότι εξέλαβε την συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο ως κίνηση εχθρική.

Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

126 τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Τα 36 είναι εισαγόμενα -17 εκ των οποίων αφορούν σε μετανάστες στη Λέσβο. 38 κρούσματα στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19. Aπό τις 16 Αυγούστου θα εισέρχονται στη χώρα μόλις 750 άτομα ημερησίως από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Υποχρεωτική από τις 17 του μηνός η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Τσεχία. Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με όρθιους συμμετέχοντες. Μείωση ωραρίου σε νυχτερινά καταστήματα, περιορισμός του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown.

Τη διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον θάνατο των 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια.

Περαιτέρω ενίσχυση του γαλλογερμανικού άξονα διαφαίνεται: H Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να επισκεφθεί τον Εμανουέλ Μακρόν στην θερινή του κατοικία στη Νότια Γαλλία γύρω στις 20 Αυγούστου, όπως μεταδίδει κατ’ αποκλειστικότητα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα