back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

196 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Μόνο τα 20 εξ αυτών εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ρεκόρ σημειώνεται στην Αττική με 82 κρούσματα.

Στους 26 αυξήθηκαν οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ένας ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 214εις.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της Αττικής αφορά σε νέους, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση, έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά στα οποία ήδη βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, όπως ο Πόρος, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος.

Έκκληση απευθύνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ειδικά προς τα άτομα νεαρής ηλικίας, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και προστασίας των συμπολιτών τους, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα στη μάχη κατά του κοινού εχθρού.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis άλλαξε πορεία και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παραμένοντας, ωστόσο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και να προσδιορισθούν περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η χώρα μας.

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Εύβοια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Προβλέπεται εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αποζημιώσεις ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των πρώτων αναγκών, οικονομικές ενισχύσεις για επιδιόρθωση ζημιών σε πρώτες κατοικίες, επιχορηγήσεις στους Δήμους για αποκατάσταση των υποδομών, αποζημιώσεις σε αγρότες και χορήγηση εφάπαξ ενισχύσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την Λευκορωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανούσκαγια, και να καταφύγει στην Λιθουανία, υπό το φόβο φυλάκισής της, έπειτα από τη δεύτερη νύχτα ταραχών στη χώρα, οι οποίες προκλήθηκαν έπειτα από καταγγελίες για νοθεία στις πρόσφατες εκλογές, που ανέδειξαν νικητή με ποσοστό 80% τον Αλεξάντρ Λουκασένκο, πρόεδρο της χώρας από το 1994.

Kαι ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα