back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis άλλαξε πορεία και κινείται πλέον με κατεύθυνση νοτιοανατολική, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παραμένοντας, ωστόσο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και να προσδιορισθούν περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η χώρα μας.

196 νέα κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Μόνο τα 20 εξ αυτών εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ρεκόρ σημειώνεται στην Αττική με 82 κρούσματα. 42 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Στους 26 αυξήθηκαν οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ένας ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων στους 214. Αισιοδοξία για την ανάπτυξη εμβολίου εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία. Επεσήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη.

Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει έτοιμος για διενέργεια μαζικών εμβολιασμών στη Ρωσία από τον Οκτώβριο κιόλας: Όπως ανακοίνωσε, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19, ονόματι Sputnik 5. Ο ρώσος πρόεδρος, μάλιστα, δήλωσε ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Τους ειδικούς, πάντως, προβληματίζει η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εν λόγω εμβόλιο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για την αξιολόγησή του.

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Εύβοια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Προβλέπεται εξάμηνη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αποζημιώσεις ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των πρώτων αναγκών, οικονομικές ενισχύσεις για επιδιόρθωση ζημιών σε πρώτες κατοικίες, επιχορηγήσεις στους Δήμους για αποκατάσταση των υποδομών, αποζημιώσεις σε αγρότες και χορήγηση εφάπαξ ενισχύσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Εκτόξευση των κρουσμάτων του Covid-19 στη Γαλλία, με τον πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ, να επισημαίνει ότι η χώρα βαδίζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες “σε λάθος δρόμο” και ότι είναι κρίσιμο να αποφευχθεί η επιβολή νέου lockdown.

Τα επίπεδα Μαΐου πλησιάζουν τα κρούσματα και στην Ολλανδία, τα οποία σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 55% την τελευταία εβδομάδα.

Kαι ο καιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα