back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ακόμη 196 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Μόνο τα 20 εξ αυτών εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ρεκόρ σημειώνεται στην Αττική με 82 κρούσματα. 42 τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη δύο συμπολίτες μας εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τους 26. Ένας ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού, με τον αριθμό των θανόντων να αυξάνεται στους 214.

Αισιοδοξία για την ανάπτυξη εμβολίου εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία, καθώς, όπως ανέφερε, έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη.

Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει έτοιμος για διενέργεια μαζικών εμβολιασμών στη Ρωσία τον Οκτώβριο, καθώς, όπως ανακοίνωσε, το ρωσικό υπουργείο Υγείας ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19, ονόματι Sputnik V. Ο ρώσος πρόεδρος, μάλιστα, δήλωσε ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Οι ειδικοί, πάντως, εκφράζουν ανησυχία για την ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες, ώστε να αξιολογηθεί.

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Εύβοια ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αναστολή για έξι μήνες των φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αποζημιώσεις ύψους τριών εκατομμυρίων για κάλυψη των πρώτων αναγκών, οικονομικές ενισχύσεις για επιδιόρθωση ζημιών σε πρώτες κατοικίες, έκτακτες επιχορηγήσεις στους Δήμους για την αποκατάσταση υποδομών, αποζημιώσεις σε αγρότες και χορήγηση έκτακτων εφάπαξ ενισχύσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η χώρα μας, με φόντο την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους

Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει ποντίσει καλώδια για έρευνα.

“Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα. Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες αυτές. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο σπουδαίος ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και βιβλιοκριτικός, Ντίνος Χριστιανόπουλος. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη το πρωί στο Κοιμητήριο

Αναστάσεως του Κυρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα