back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

196 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Κομνηνού Ζωντανό…

Το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί, ενώ προγραμματίζεται η διενέργεια μαζικών εμβολιασμών στη χώρα τον Οκτώβριο. Οι ειδικοί, πάντως, εκφράζουν την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τη Ρωσία να ακολουθήσει πιστά τις διεθνείς οδηγίες παραγωγής εμβολίου.

Εκτός Ρωσίας, αισιοδοξία για την ανάπτυξη εμβολίου εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία, καθώς, όπως ανέφερε, έχουν αναπτυχθεί περί τις 150 πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται στην τρίτη φάση και 15 στη δεύτερη.

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Εύβοια ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έπειτα από σχετική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αναστολή για έξι μήνες των φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αποζημιώσεις ύψους τριών εκατομμυρίων για κάλυψη των πρώτων αναγκών, οικονομικές ενισχύσεις για επιδιόρθωση ζημιών σε πρώτες κατοικίες, έκτακτες επιχορηγήσεις στους Δήμους για την αποκατάσταση υποδομών, αποζημιώσεις σε αγρότες και χορήγηση έκτακτων εφάπαξ ενίσχυσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε η χώρα μας, κατόπιν σχετικής απόφασης σε σύσκεψη μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπου, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, έχει ποντίσει καλώδια για έρευνα.

“Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα. Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες αυτές. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

“Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία του Οruc Reis, όσο και για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας: “στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, προκειμένου να αποφασιστούν κυρώσεις έναντι της Τουρκίας, ενώ επέμεινε και στη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο σπουδαίος ποιητής, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής και βιβλιοκριτικός, Ντίνος Χριστιανόπουλος. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη το πρωί στο Κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός με βόρειους ανέμους που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ τοπικά.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα