back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη διπλωματική κινητικότητα της Αθήνας, ενώ το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, έχει ποντίσει καλώδια για έρευνες στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Να ζητήσει ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κ. Δένδια, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, ο ΥΠΕΞ είχε συνάντηση το πρωί με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ – στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα. Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις την ΠτΔ – σε εξέλιξη και η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών – ήδη ολοκληρώθηκε η συζήτηση με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Όσον αφορά το Oruc Reis, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο επικοινώνησε ο Αθήνα 9.84, ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι κυβερνήτες των ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά έχουν λάβει εντολές ώστε να αποτρέψουν την τουρκική παραβατικότητα και πιθανόν να μην αρκεστούν μόνο σε εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου για να αποχωρήσει το Oruc Reis και η συνοδεία του.

Παρουσιάζοντας χάρτη, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το ερευνητικό σκάφος της κινείται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και στα σύνορα της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως περιγράφεται στο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο. Εν μέσω αυτών, η Τουρκία σχεδιάζει να εκτελέσει και αεροναυτικές επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο έως τις 31 Αυγούστου.

Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας θα ανακοινωθεί σήμερα από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές. “Δύο χιλιάδες κατασκευές πάνω στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα που ήταν αυθαίρετες, έχουν νομιμοποιηθεί. Πλημμύρισαν και πάντα θα πλημμυρίζουν” είπε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας. Μόνη λύση, όπως είπε, να ληφθούν αποφάσεις γι αυτά τα κτίσματα.

Το πρώτο εμβόλιο για τον κορoνοϊό ενέκρινε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, “μετά τον πρώτο εμβολιασμό ανέβασε 38 πυρετό, την επόμενη ημέρα έπεσε στο 37 κι αυτό ήταν όλο”. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας από τον Σεπτέμβριο και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Ανέβηκαν στους 214 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα, καθώς 89χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άνθρωποι, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ, φθάνοντας τους 24. Τα δε κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1162 από την 1η Αυγούστου, εκ των οποίων 302 εντοπίστηκαν στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη.

“Υπάρχει δυναμική δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα”, δήλωσε στο Open ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Eξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί ένα οριζόντιο lockdown, λέγοντας όμως ότι πρέπει να προλάβουμε πριν ξεφύγει η κατάσταση. …Ανοιχτό το ενδεχόμενο οριζόντιας επιβολής του μειωμένου ωραρίου ως τα μεσάνυχτα σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Στο μεταξύ, αντιδράσεις σε τοπικούς φορείς προκαλεί η επέκτασή του σε αρκετές τουριστικές περιοχές και σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Κως. “Για 2 μέτρα και 2 σταθμά” έκανε λόγο στο σταθμό μας ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης. Ανέφερε ότι το μέτρο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ εξαιρεί τα αστικά κέντρα της χώρας, όπου τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Άδικη η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, δήλωσε ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Προβληματισμός στους επιχειρηματίες της εστίασης και για την πτώση του τζίρου. Ήδη σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ξεπερνά το 60%, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει ακόμη και το 70%. Για “παραλογισμό σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού” κάνουν λόγο σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομίας και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Κατερίνα Νοτοπούλου.

…Πάμε, στο σημείο αυτό, στον πεζόδρομο της Ηφαίστου στο Μοναστηράκι, ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη της Αθήνας. Για το ποια είναι η κίνηση και το τι λένε οι καταστηματάρχες μας ενημερώνει ο Κώστας Κορέλλης…

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ενδέχεται να τεθούν ξανά επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να καθίστανται δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 534 ευρώ. Ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο για το επίδομα ειδικού σκοπού.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με βοριάδες έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 32 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα