back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ανέβηκαν στους 214 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα, καθώς 89χρονη κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό 8 άνθρωποι, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ και έχουν φτάσει τους 24. Τα κρούσματα κορονοϊού από την 1η Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 1162, εκ των οποίων τα 302 στην Αττική και τα 300 στη Θεσσαλονίκη.

“Υπάρχει δυναμική δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα”, δήλωσε στο Open ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Eξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί ένα οριζόντιο lockdown, λέγοντας όμως ότι πρέπει να προλάβουμε πριν ξεφύγει η κατάσταση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οριζόντιας επιβολής του μειωμένου ωραρίου ως τα μεσάνυχτα σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η επέκτασή του σε αρκετές τουριστικές περιοχές και σε νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Χαλκιδική προκαλεί αντιδράσεις από τοπικούς φορείς.

Για 2 μέτρα και 2 σταθμά έκανε λόγο στο σταθμό μας ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης Μυκόνου Γιάννης Θεοχάρης. Ανέφερε ότι το μέτρο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ εξαιρεί τα αστικά κέντρα της χώρας όπου τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα.

Άδικη η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, δήλωσε ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Προβληματισμός στους επιχειρηματίες της εστίασης και για την πτώση του τζίρου. Ήδη σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ξεπερνά το 60%, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει ακόμη και το 70%.

Για «παραλογισμό σε όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού» κάνουν λόγο σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομίας και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε όλη τη χώρα για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοιού.

Μόνο χθες επιβλήθηκαν 432 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, ενώ βεβαιώθηκαν και 17 παραβάσεις που αφορούν τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ενδέχεται να τεθούν ξανά επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να καθίστανται δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 534 ευρώ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας από το 2009 κατέγραψε η Βρετανία. Στην έκρηξη του πρώτου κύματος της πανδημίας την Άνοιξη, ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 220.000.

Τηλεφωνικές ενημερώσεις του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς για τις έκτακτες εξελίξεις με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμετακίνητο στο ανατολικό άκρο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, που συνοδεύεται από δυνάμεις του τουρκικού στόλου και έχει ποντίσει καλώδια για έρευνες.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο επικοινώνησε ο Αθήνα 9.84, ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι κυβερνήτες των ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά έχουν λάβει εντολές ώστε να αποτρέψουν την τουρκική παραβατικότητα και πιθανόν να μην αρκεστούν μόνο σε εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου για να αποχωρήσει το Oruc Reis και η συνοδεία του.

Παρουσιάζοντας χάρτη, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το ερευνητικό σκάφος της κινείται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και στα σύνορα της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως περιγράφεται στο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο. Εν μέσω αυτών, η Τουρκία σχεδιάζει να εκτελέσει και αεροναυτικές επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο έως τις 31 Αυγούστου.

Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας θα ανακοινωθεί σήμερα από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

“2.000 κατασκευές πάνω στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα που ήταν αυθαίρετες έχουν νομιμοποιηθεί. Πλημμύρισαν και πάντα θα πλημμυρίζουν” είπε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής και διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμης Λέκκας. Έθεσε ως μόνη λύση να ληφθούν αποφάσεις γι αυτά τα κτίσματα.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα αποστείλει 50.000 τόνους σιτάλευρου στη Βηρυτό ώστε να σταθεροποιηθεί ο εφοδιασμός του Λιβάνου σε σιτάρι.

Τα σημερινά αποθέματα σε αλεύρι υπολογίζεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς στο Λίβανο για έξι εβδομάδες.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στην Πεύκη, στη λεωφόρο Ειρήνης 43. Οι εμπρηστές περιέλουσαν τα δύο ΑΤΜ με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές.

Δύο νέες υπηρεσίες για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού παρουσίασε ο ΔΕΔΔΗΕ.

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 31 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα