back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στα 214 τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς 89χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Πτολεμαίδας.

Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοιό 8 άνθρωποι, ενώ έχουν υπερδιπλασιαστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ και έχουν φτάσει τους 24. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας νοσηλεύονται 161 ασθενείς.  Τα κρούσματα κορονοιού από την 1η Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 1162, εκ των οποίων τα 302 στην Αττική και 300 στη Θεσσαλονίκη.

“Υπάρχει δυναμική δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των επιστημόνων για την έξαρση του κορονοιού την τελευταία εβδομάδα στη χώρα.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να μη χρειαστεί ένα οριζόντιο lockdown, λέγοντας όμως ότι πρέπει να προλάβουμε πριν ξεφύγει η κατάσταση.

Χαρακτήρισε μη ευδιάκριτα τα όρια μεταξύ ασυμπτωματικών ή ήπια συμπτωματικών, λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να έχει πονοκέφαλο, που είναι σύμπτωμα και να πάει στη δουλειά διασπείροντας τον ιό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οριζόντιας επιβολής του μειωμένου ωραρίου ως τα μεσάνυχτα σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η επέκτασή του σε αρκετές τουριστικές περιοχές προκαλεί έντονο προβληματισμό στους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ήδη, η πτώση του τζίρου σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ξεπερνά το 60%, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη αγγίζει ακόμη και το 70%.

Από σήμερα ως τις 23 Αυγούστου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι κλειστά 12 τα μεσάνυχτα με 7 το πρωί μεταξύ άλλων σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κρήτη, Κω, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ρόδο και Ζάκυνθο. Άδικη η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου στο νησί, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος της Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ενδέχεται να τεθούν ξανά επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να καθίστανται δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 534 ευρώ.

Αρχίζουν οι τηλεφωνικές ενημερώσεις του πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς για τις έκτακτες εξελίξεις με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, που συνοδεύουν μονάδες του τουρκικού στόλου, βρίσκεται εντός των ορίων της μη οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει ποντίσει καλώδια για έρευνες.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο επικοινώνησε ο Αθήνα 9.84, ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι κυβερνήτες των ελληνικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά έχουν λάβει εντολές ώστε να αποτρέψουν την τουρκική παραβατικότητα και πιθανόν να μην αρκεστούν μόνο σε εκκλήσεις μέσω ασυρμάτου για να αποχωρήσει το Oruc Reis και η συνοδεία του.

Παρουσιάζοντας χάρτη, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το ερευνητικό σκάφος της κινείται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και στα σύνορα της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως περιγράφεται στο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο. Εν μέσω αυτών, η Τουρκία σχεδιάζει να εκτελέσει και αεροναυτικές επιχειρήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο έως τις 31 Αυγούστου.

Η αμερικανική διπλωματία προτείνει το διάλογο, για την εκτόνωση της ελληνοτουρκικής κρίσης. Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει βαθιά ανησυχία για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία, που καλεί την Αθήνα και την Άγκυρα να ξεκινήσουν απ’ ευθείας διμερή διάλογο.

Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας θα ανακοινωθεί σήμερα από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Έρευνα για αδικήματα σε βαθμό και κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και τυχόν ευθύνες για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς.

Βαρύ πλήγμα από τις φονικές πλημμύρες δέχθηκε και ο παραλιακός άξονας του Ωρωπού.

“Από τα 33 χμ παραλιακής ζώνης, τα 22 είναι γεμάτα με φερτά υλικά. Ήρθαν στις ακτές μας από κοντέινερ μέχρι…φίδια”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασεμάκης.

Μόνη επιλογή για τις μετακινήσεις προς την Εύβοια είναι το ferryboat που συνδέει τον Ωρωπό με την Ερέτρια, με αποτέλεσμα η αναμονή των επιβατών να φτάνει ως και τις 4 ώρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα