back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis, το οποίο, έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκινήσει έρευνες. Mονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καλούν μέσω ασυρμάτου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να αποχωρήσει.

Σε διπλωματικό μαραθώνιο η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μεταξύ άλλων με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή. Λίγο αργότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Τις κινήσεις της Τουρκίας παρακολουθούν στενά και οι Βρυξέλλες. Όπως τονίζει πηγή της ΕΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ «είναι σε επικοινωνία για την κατάσταση με διάφορους ηγέτες».

Περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορoνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ξεπερνούν τις 733.000 οι θάνατοι. Πάνω από τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις μόλυνσης έχουν διαγνωστεί ως αυτό το στάδιο στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που πλήττονται περισσότερο στον πλανήτη.

126 τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση τόσο για τα σύνορα και τον τουρισμό, όσο και για το εσωτερικό της χώρας. Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο. Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Από σήμερα ως τις 23 Αυγούστου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω. Το μέτρο μπορεί να επεκταθεί οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ενδέχεται να τεθούν ξανά επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να καθίστανται δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 534 ευρώ.

Η πλατφόρμα υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο για το επίδομα ειδικού σκοπού είναι ανοιχτή.

Στις 21 Αυγούστου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ για τους δικαιούχους του ΙΚΑ θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ πλέον η επικουρική σύνταξη καταβάλλεται ταυτόχρονα με την κύρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε και ενημέρωσε λίγα λεπτά αργότερα τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ότι στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας που τον προστατεύει πυροβόλησαν ύποπτο «στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου». Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος βρίσκεται καθ’ οδόν προς νοσοκομείο» της Ουάσινγκτον φρουρούμενος.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα