back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Πέντε θάνατοι στην Λιβύη και 388 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 388 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εξέλιξη που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα της βόρειας Αφρικής σε 5.929, επισήμως τουλάχιστον.

Το Κέντρο διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι οι διαγνώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της εξέτασης των δειγμάτων 2.345 υπόπτων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμη πέντε ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 125 ως εδώ. Παράλληλα, ακόμη 14 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 724.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανακοινώθηκε στη Λιβύη τον Μάρτιο.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης έχει καταστήσει πλέον υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από τους πολίτες στους δημόσιους χώρους στις περιοχές υπό τον έλεγχό της, διαμηνύοντας ότι στους παραβάτες αυτής της σύστασης θα επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, ένας από τους ελάχιστους θεσμούς της Λιβύης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δεν πιστεύεται ότι αντανακλούν την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση, καθώς στη χώρα επικρατεί χάος από το 2011, ενώ το σύστημα υγείας είναι ουσιαστικά διαλυμένο.

Newsroom Αθήνα 9,94

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα