back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φονικές πλημμύρες – Στην Εύβοια ο πρωθυπουργός – Ταυτοποιήθηκε το όγδοο θύμα

Διαβάστε επίσης

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, με αντικείμενο να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Επίσης θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της Πυροσβεστικής για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινομένου και από την άλλη, θα εξεταστεί το ζήτημα των τυχόν αυθαίρετων δομήσεων και των παράνομων επιχωματώσεων στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

Νωρίτερα, στην Εύβοια με ελικόπτερο μετέβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από εκεί θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης των πληγεισών περιοχών.

Κύπριος το όγδοο θύμα από τις πλημμύρες στην Εύβοια

Εν τω μεταξύ, σε Κύπριο ανήκει η σορός που ανασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Πρόκειται για τον 72χρονο Γιώργο Λιβέρα, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη. Η σορός αναγνωρίσθηκε από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, τα οποία κατάφεραν να σωθούν από τη μανία των καιρικών φαινομένων.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα