back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Παριζιάνοι από σήμερα φορούν μάσκα στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης

Διαβάστε επίσης

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Παρισιού οφείλουν από το πρωί της Δευτέρας, παρά τον καύσωνα, να φορούν μάσκα στις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας, με στόχο να εμποδισθεί η αναζωπύρωση του κορονοϊού.

Το μέτρο αυτό, που έχει διάρκεια ένα μήνα, αλλά μπορεί και να παραταθεί ελήφθη, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, για να σταματήσει η νέα διάδοση του ιού που δημιουργεί φόβους για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας και αφορά περισσότερους από εκατό δρόμους σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα της πόλης.

«Σ’ αυτόν τον δρόμο φοράμε μάσκα, σ’ αυτόν όχι! Πιστεύετε πως έχουν όλοι στο κεφάλι έναν χάρτη του Παρισιού; Και αυτοί οι κακόμοιροι οι τουρίστες, που ήδη δεν έχουμε πολλούς, δεν θα καταλαβαίνουν τίποτε!», αγανακτεί ο Ντιντιέ, που διατηρεί ένα καφέ στην οδό Φομπούρ Σεν-Ντενί. Για ορισμένους, η υποχρέωση αυτή, η οποία αποφασίσθηκε σε μια περίοδο καύσωνα, ισοδυναμεί με τιμωρία.

Καθιστώντας υποχρεωτική τη μάσκα, το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα άλλων γαλλικών πόλεων όπως η Νίκαια, η Μασσαλία ή η Λίλλη, αλλά και άλλων χωρών, από το Βέλγιο μέχρι τη Ρουμανία ή και σχεδόν το σύνολο της Ισπανίας, που από το τέλος Ιουλίου ενίσχυσαν τα υγειονομικά μέτρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα