back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στον Αθήνα 9,84: ” Θα ήταν εγκληματικό να δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, μέσω του 112″

Διαβάστε επίσης

“Δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα για να γίνει ,σε πρώτη φάση, λειτουργική η πληγείσα περιοχή ” τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αναφερόμενος στη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια.” Θα ήταν εγκληματικό να δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, μέσω του 112″ πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο Γιάννη Λαβράνο “Συνεργεία μας βρίσκονται στο εθνικό δίκτυο, στη Γέφυρα Βασιλικού και υπολογίζουμε μέχρι το βράδυ να έχει δοθεί στην κυκλοφορία” και συνέστησε “έως τότε, όσοι επιστρέφουν στην Αθήνα να μη φτάνουν στο Βασιλικό, να εξυπηρετούνται από τις πορθμιακές γραμμές Στύρα- Αγία Μαρίνα και Ερέτρια- Ωρωπός”.

Αναφερόμενος στα προβλήματα ηλεκτροδότησης είπε: “ειδικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δουλεύουν -καθ υπόδειξη των Δημάρχων- προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις πληγείσες περιοχές. Παράλληλα -όπως είπε -γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί και η υδροδότηση” υπογραμμίζοντας ότι “μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα ,παρέχουμε πόσιμο νερό στους κατοίκους”.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ο κ. Σπανός ανέφερε ότι “έχουν ολοκληρωθεί , συνεχίζονται ωστόσο οι έρευνες ανδρών της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου. Παράλληλα, Συνεργεία της Περιφέρειας πραγματοποιούν απάντληση υδάτων από οικισμούς και καθαρισμό από τη λάσπη. 100 σπίτια είναι ακατάλληλα να κατοικηθούν, καθώς έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές”.”

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας “μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες απάντλησης των υδάτων, ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών”.

Ο κ. Σπανός απέδωσε την έκταση της καταστροφής στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, μετά τη μεγάλη φωτιά πέρυσι στην Εύβοια. Όπως συμπλήρωσε :”Τα έργα αυτά δρομολογούνται από τις δασικές υπηρεσίες και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Πρέπει να εξεταστεί εάν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες. Ο Μεσσάπιος ποταμός ήταν καλά καθαρισμένος από την Περιφέρεια” .

Σε ερώτηση εάν ισχύει ότι καταργήθηκε η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ο κ. Σπανός ήταν κατηγορηματικός: “Όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αντιθέτως αναβαθμίστηκε”, επισημαίνοντας ότι “πριν από δύο ημέρες πήραμε την απόφαση οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας να περάσουν στον Περιφερειάρχη”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα