back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λεηλασίες και πυροβολισμοί στο Σικάγο – Τουλάχιστον 100 συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Χάος επικράτησε στην πιο εμπορική συνοικία του Σικάγο με την αστυνομία να ανταλλάζει πυρά με ομάδες αγνώστων. Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 100 συλλήψεις.

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους ανταποκρινόμενος σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα για λεηλασίες στο κέντρο του Σικάγο, αφότου ξέσπασε ένταση με αφορμή το γεγονός ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν ένοπλο.

Νωρίτερα, αστυνομικοί ανέκριναν έναν 20χρονο ύποπτο, όταν εκείνος διέφυγε, πυροβολώντας εναντίον των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που τον καταδίωκαν.  Η αστυνομία ανταπέδωσε τα πυρά και ο φερόμενος ως δράστης διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

«Μετά τους πυροβολισμούς, συγκεντρώθηκε ένα πλήθος… Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με την ένταση να τροφοδοτείται από την παραπληροφόρηση καθώς σκοτείνιαζε».

Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβιντ Μπράουν χαρακτήρισε τα επεισόδια «καθαρή εγκληματικότητα», ενώ η δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ επιχείρησε να διαχωρίσει το περιστατικό από τη «δίκαιη εξέγερση» για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό την 25η Μαΐου.

Τουλάχιστον 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας και ένας πολίτης δέχθηκαν πυρά, σύμφωνα με τον Μπράουν.

Στις εικόνες που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και άνθρωποι να το σκάνε από τα καταστήματα κρατώντας διάφορα εμπορεύματα.

Ως απάντηση στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία έστειλε 400 αστυνομικούς στην περιοχή, όπου ήρθαν ενώπιον πολλών ανθρώπων που είχαν φθάσει με τα αυτοκίνητά τους, είπε ο Μπράουν.

Καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που είχε αρπάξει μια ταμειακή μηχανή, δέχθηκαν πυρά από ένα διερχόμενο όχημα. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν στα πυρά, είπε ο Μπράουν.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα