back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Ψαθάς: Μέρες καταστροφής ζει η Εύβοια – Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα που ήταν απαραίτητα

Διαβάστε επίσης

Χωρίς νερό και ρεύμα παραμένουν περιοχές στα Ψαχνά και τα Πολιτικά μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια το βράδυ του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω της 7 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

«Μέρες καταστροφής ζει η Εύβοια, χάθηκαν άνθρωποι, έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές», τόνισε μιλώντας στο σταθμό της πόλης ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

«Περίπου 1500 σπίτια καταστράφηκαν, η προσπάθεια να επανέλθουμε είναι τεράστια, αλλά πολύ δύσκολη», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Μια ημέρα στην Αθήνα» και στον Γιώργο Αποστολίδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, διατέθηκαν χθες βράδυ 250 κλίνες για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι, ενώ άλλοι καθάρισαν πρόχειρα τα σπίτια τους από το νερό και τη λάσπη για να περάσουν τη νύχτα τους. Ο δήμαρχος απέδωσε τη φονική καταστροφή και στο γεγονός ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα που ήταν απαραίτητα στα βόρεια των Ψαχνών, γιατί, όπως είπε, προσφυγές είχαν μπλοκάρει τη διαδικασία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα