back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φάνης Σπανός: Θα ήταν εγκληματικό να δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112

Διαβάστε επίσης

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαβράνο, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα για να γίνει σε πρώτη φάση λειτουργική η περιοχή. Συνεργεία μας βρίσκονται στο εθνικό δίκτυο, στη Γεφυρα Βασιλικού και υπολογίζουμε μέχρι το βράδυ να έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Ως τότε, όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα να μη φτάνουν στο Βασιλικό, να εξυπηρετούνται από τις πορθμιακές γραμμές Στείρα- Αγία Μαρίνα και Ερέτρια- Ωρωπός.

Έχουμε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Ειδικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δουλευούν σε συνεργασία με τους Δημάρχους για να δώσουν ρεύμα στις περιοχές που δεν έχουν και παράλληλα να αποκατασταθεί και η υδροδότηση. Μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην υδροδότηση, παρέχουμε πόσιμο νερό στους κατοίκους.

Έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Συνεχίζουμε ωστόσο να δουλευούμε για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου.

Παράλληλα, συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται στους οικισμούς για την απάντληση υδάτων και τον καθαρισμό από τη λάσπη, ωστόσο 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές σε βαθμό που τα καθιστούν ακατάλληλα να κατοικηθούν.

Μέσα στην εβδομάδα, ίσως κι αύριο, όταν έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες απάντλησης των υδάτων, ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών.
Μετά την μεγάλη φωτιά πέρυσι στην Εύβοια, έπρεπε να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Τα έργα αυτά δρομολογούνται από τις δασικές υπηρεσίες κι από όσο γνωρίζω είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Πρέπει να εξεταστεί εάν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες. Ο Μεσσάπιος ποταμός ήταν καλά καθαρισμένος από την Περιφέρεια.

Δεν καταργήθηκε η θέση του αντιπεριφερειάρχη της πολιτικής προστασίας. Αντιθέτως αναβαθμίστηκε. Πριν από δύο ημέρες πήραμε την απόφαση οι αρμοδιότητες της πολιτικής προστασίας να περάσουν στον Περιφερειάρχη

Θα ήταν εγκληματικό να δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής μέσω του 112.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα