back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Πένθος στην Εύβοια και όλη τη χώρα για τους επτά νεκρούς της φονικής θεομηνίας, ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μόλις μηνών. Ολονύχτιες θα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενουστο Μπούρτζι.

Δημόσιες υποδομές καταστράφηκαν, ιδιωτικές περιουσίες εξαφανίστηκαν, δρόμοι υποχώρησαν, γέφυρες γκρεμίστηκαν. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων.

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή τους εξέφρασε την βαθιά οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας.

«Μετράμε τις πληγές μας, με πρώτη και βαθύτερη την απώλεια των επτά συνανθρώπων μας. Και ακολούθως τις τεράστιες καταστροφές στις δημόσιες και ιδιωτικές μας υποδομές. Μετράμε όμως και τις δυνάμεις μας, για να σταθούμε όρθιοι την επόμενη μέρα και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να φέρουμε τον τόπο μας στην πρότερή του κατάσταση και σε ακόμη καλύτερη. Οφείλουμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που πάλεψαν και κατάφεραν να σώσουν ζωές και να προστατεύσουν περιουσίες» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Τη θλίψη του για τα θύματα και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους εξέφρασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού που ‘’κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες”. Μιλώντας από την Εύβοια, ο κ Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας έκαναν λόγο για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ωστόσο η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά σε έξι ώρες. Αν είχαμε σωστή πρόβλεψη θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά επεσήμανε ο κ Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ωστόσο ότι η πολιτεία αντέδρασε αμέσως, κινητοποιώντας όλον τον κρατικό μηχανισμό και το σύνολο των εμπλεκόμων φορέων.

Συγκινητική ανάρτηση και από τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. “Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Ευβοιας για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την ψυχή’’ έγραψε μεταξύ άλλων.

 

Αλματώδης είναι η αύξηση του κορωνοϊου στη χώρα, με 203 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ .. Σε 22 αυξήθηκαν οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα νέα δεδομένα της πανδημίας θα αξιολογηθούν στην τακτική τηλε-συσκεψη που θα έχει στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλής λοιμωξιολόγους.

 

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στη Βηρυτό, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και να προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο. Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες απαντούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στο μεταξύ, εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας του Λιβάνου, 21νας άνθρωποι αγνοούνται, στους 158 ανέρχονται οι νεκροί, 6000 είναι οι τραυματίες.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη διεθνή διεθνή τηλεδιασκέψη για την παροχή αρωγής στον Λίβανο, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Λίβανος διατηρούν μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς φιλίας, ενώ αναφέρθηκε στη βοήθεια που έσπευσε να προσφέρει η χώρα μας.. Θυμίζουμε ότι στη Βηρυτό βρίσκεται 12μελής ομάδα της ΕΜΑΚ με έναν σκύλο και δύο υποστηρικτικά οχήματα, ενώ το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» καταπλέει προς το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και είδη πρώτης ανάγκης .

Τζακ ποτ σημειώθηκε στη κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 14, 21, 26, 29, 43 και τζόκερ το 1. Ποσό 900 χιλιάδων ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

Καιρός:

Στην Αττική σήμερα ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα