back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis, το οποίο, έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει έρευνες. Mονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καλούν ανά 15 λεπτά μέσω ασυρμάτου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί τις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μίας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», όπως ανέφερε, προσθέτοντας, εντούτοις, ότι η Άγκυρα ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες «ως κίνηση καλής θέλησης», έπειτα από παράκληση της Άνγκελα Μέρκελ, και ότι εξέλαβε την συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο ως κίνηση εχθρική. Ο πρωθυπουργός θα έχει αύριο τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα 126 τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Τα 36 εξ αυτών είναι εισαγόμενα -17 εκ των οποίων αφορούν σε μετανάστες στη Λέσβο. 38 κρούσματα στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19. Aπό τις 16 Αυγούστου θα εισέρχονται στη χώρα μόλις 750 άτομα ημερησίως από το συνοριακό φυλάκειο της Κακαβιάς. Υποχρεωτική από τις 17 του μηνός η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Τσεχία. Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με όρθιους συμμετέχοντες. Μείωση ωραρίου σε νυχτερινά καταστημάτα, περιορισμός του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown.

Κλειστό για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, καθώς εργαζόμενη στο προσωπικό καθαριότητας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ξέσπασαν απόψε στη Λευκορωσία, αφού η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για νοθεία στις εκλογές και τον κάλεσε σε παραίτηση. Δεκάδες συλλήψεις και μπλόκα της αστυνομίας στο Μινσκ. Τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία.

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα