back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο, έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει έρευνες. Τα ελληνικά πλοία ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλώντας το να αποχωρήσει -το μήνυμα, εντούτοις, αγνοείται.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας «αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων», όπως ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου.

Στα 126 μειώθηκαν τα κρούσματα το κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, αν και ο αριθμός τους παραμένει υψηλός. Τα 36 εξ αυτών είναι εισαγόμενα -17 εκ των οποίων αφορούν σε μετανάστες στη Λέσβο. 38 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα μέτρα σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19. Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Aπό τις 16 Αυγούστου θα εισέρχονται στη χώρα μόλις 750 άτομα ημερησίως από το συνοριακό φυλάκειο της Κακαβιάς. Υποχρεωτική από τις 17 του μηνός η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Τσεχία. Αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με όρθιους συμμετέχοντες. Μείωση ωραρίου σε νυχτερινά καταστημάτα, περιορισμός του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown.

Κλειστό για 14 ημέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, καθώς εργαζόμενη στο προσωπικό καθαριότητας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Εύβοια είναι η ΕΕ, τονίζει ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021. Είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στο κόμμα του και τρίτος δημοφιλέστερος στη χώρα.

Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα