back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το τουρκικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο, έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει έρευνες. Τα ελληνικά πλοία ανά 15 λεπτά εκπέμπουν μήνυμα ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλώντας το να αποχωρήσει -το μήνυμα, εντούτοις, αγνοείται.

Να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί την Άγκυρα το State Department.

Στα 126 μειώθηκαν τα κρούσματα το κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, αν και ο αριθμός τους παραμένει υψηλός. Τα 36 εξ αυτών είναι εισαγόμενα -17 εκ των οποίων αφορούν σε μετανάστες στη Λέσβο. 38 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη ασθενής έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού.

Νέα μέτρα σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19. Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Υποχρεωτική θα είναι από τις 17 του μηνός για την είσοδο στη χώρα η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία και Τσεχία, ενώ από τις 16 Αυγούστου θα εισέρχονται μόλις 750 άτομα ημερησίως από το συνοριακό φυλάκειο της Κακαβιάς. Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Προβλέπεται, επίσης, μείωση ωραρίου σε νυχτερινά καταστήματα, περιορισμός του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου.

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της Πυροσβεστικής για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινομένου, αλλά και το ζήτημα πιθανών αυθαίρετων δομήσεων, καθώς και των παράνομων επιχωματώσεων στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα.

H αντιπολίτευση στη Λευκορωσία καλεί τον απερχόμενο πρόεδρο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, να παραδώσει την εξουσία που κατέχει από το 1994, χαρακτηρίζοντας προϊόν νοθείας την συντριπτική εκλογική νίκη του, που ξεπερνά το 80%. Εκτεταμένα επεισόδια στο Μινσκ και άλλες πόλεις της χώρας.

Kαι ο καιιρός: Αίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα