back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, με αντικείμενο να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας. Θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της Πυροσβεστικής για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινομένου και από την άλλη, θα εξεταστεί το ζήτημα των τυχόν αυθαίρετων δομήσεων και των παράνομων επιχωματώσεων στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα. Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο διοικητήριο της Χαλκίδας, όπου θα εξεταστούν μέτρα στήριξης των πληγέντων.

“Περίπου 1.500 σπίτια καταστράφηκαν”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Απέδωσε τη φονική καταστροφή και στο γεγονός ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα βορείως των Ψαχνών, γιατί, όπως είπε, είχαν μπλοκάρει από προσφυγές.

“Εντελώς εκτεθειμένη” χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο Tομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέχεια των τοποθετήσεων των μετεωρολόγων για την Εύβοια, οι οποίοι διέψευσαν τις δηλώσεις Χαρδαλιά ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση. Για “εμπαιγμό” της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί κυβέρνηση και Πολιτική Προστασία το ΚΙΝΑΛ. Για “εκκωφαντική απραξία και της σημερινής κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών”, μιλάει το ΚΚΕ.

Με την έκδοση αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην προκλητική Navtex που εξέδωσε νωρίτερα η Άγκυρα, για σεισμολογικές έρευνες του “Oruc Reis” ανοιχτά του Καστελόριζου. “Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό. Θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, διαμηνύει το ΥΠΕΞ, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της, που, όπως σημειώνει, υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει σε μία ώρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης – συνομιλία του το πρωί και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. “Λάθος μήνυμα” η απόφαση της Τουρκίας για περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες, δηλώνει το Βερολίνο, τονίζοντας ότι παρακολουθεί “πολύ προσεκτικά” την κατάσταση.

Κατά την πρωινή, έκτακτη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Αρχηχών Γενικών Επιτελείων αποφάσισε την ενεργοποίηση όλων των μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 100% του Στόλου. “Όπως και κατά το παρελθόν, να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας”, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Oruc Reis, με βάση την τουρκική Navtex, έχει αποπλεύσει, συνοδεία πολεμικών σκαφών, κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για εντολή Ερντογάν έκανε λόγο ο Τούρκος, ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε δε ότι η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ ευνοεί τις τουρκικές θέσεις διότι, όπως υποστήριξε, η χώρα μας έχει κάνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης. Σε μία ώρα υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν.  Σημειώνεται ότι ήδη από τις 5:00 τα ξημερώματα έχει ενεργοποιηθεί και τουρκική Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Την ανακοίνωση νέων μέτρων για τον κορονοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως είπε, η μετάδοση παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Έκκληση του για εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν από τη νεολαία και όσους δεν τα εφαρμόζουν. Χθες ανακοινώθηκαν 203 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των ασθενών στην εντατική να φθάνει τους 22. Έκτακτα μέτρα από σήμερα, μετά τον Πόρο, και στον Αμπελώνα Τυρνάβου Λάρισας. Θετικοί στον κορονοϊό 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο στις 4 Αυγούστου.

“Η δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές θα πρέπει να αντιδράσουν με ταχύτητα στις αναζωπυρώσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των προγραμμάτων Αντιμετώπισης Επειγουσών Καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, τονίζοντας ότι η επιδημία δεν έχει δείξει εποχική ανάπαυλα.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χανδρινός Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 Ε/Π και 4 Α/Φ.

“Βροχή” παραιτήσεων στην κυβέρνηση του Λιβάνου, καθώς συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης μετά τις φονικές εκρήξεις της προηγούμενης Τρίτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης, την παραίτησή του υπέβαλε, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Στα ψηφιακά γκισέ του δημοσίου απευθύνονται όλο και περισσότεροι πολίτες στη χώρα μας αποφεύγοντας πλέον τις ουρές και την πολύωρη αναμονή. Το ρεπορτάζ έχει η Μάγδα Μπουλούκου…

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα