back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Διπλωματικός πυρετός στην κυβέρνηση και κατάσταση ετοιμότητας στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς η Άγκυρα επιχειρεί να στήσει σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών, το Oruc Reis απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα, μετά τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, από σήμερα ως και τις 23 Αυγούστου. Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε, την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου: έκανε λόγο για εντολή Ερντογάν, ενώ, όσον αφορά τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει κάνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης, κάτι που, όπως είπε, ευνοεί τις τουρκικές θέσεις. Σημειώνεται ότι ήδη από τις 5:00 τα ξημερώματα έχει ενεργοποιηθεί τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

…Σε εξέλιξη, υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενώ στις 5:00 το απόγευμα θα μιλήσει και με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ. Τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του Ελλάδας και Αιγύπτου είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

…”Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει την αντίδραση της Άγκυρας πριν την υπογραφή της ελληνο-αιγυπτιακής συμφωνίας”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας. Την ενεργοποίηση όλων των μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 100% του Στόλου, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων κατά την πρωινή έκτακτη συνεδρίαση του, υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που θα ενημερώσει σχετικά το ΚΥΣΕΑ.

Στον 70χρονο αγνοούμενο από το Μπούρτζι Εύβοιας ανήκει πιθανότατα η σορός που βρέθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου. Αναμένεται ως αυτήν την ώρα η επίσημη ταυτοποίηση. Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον άνδρα που αναζητούνταν, ο αριθμός των νεκρών από τη φονική θεομηνία θα ανέλθει στους 8.
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές τόσο στις δημόσιες υποδομές όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες. “Περίπου 1.500 σπίτια καταστράφηκαν”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, διατέθηκαν χθες βράδυ 250 κλίνες για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.
Ο δήμαρχος απέδωσε τη φονική καταστροφή και στο γεγονός ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα που ήταν απαραίτητα στα βόρεια των Ψαχνών, γιατί, όπως είπε, προσφυγές είχαν μπλοκάρει τη διαδικασία.

…Μάχη με τον χρόνο και για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά χωριά της Εύβοιας δίνουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα επανέλθει το ρεύμα στα περισσότερα. Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει το Υπουργείο Υγείας. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εντελώς εκτεθειμένη” χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέχεια των τοποθετήσεων των μετεωρολόγων για την Εύβοια, οι οποίοι διέψευσαν τις δηλώσεις Χαρδαλιά ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση. Για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί κυβέρνηση και Πολιτική Προστασία, με ανακοίνωσή του, ΚΙΝΑΛ.Επί τάπητος νέα μέτρα για τον κορονοϊό, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, με 203 να ανακοινώνονται χθες, ενώ ο αριθμός των ασθενών στην εντατική έφτασε τους 22. Σύσκεψη νωρίτερα υπό τον Πρωθυπουργό, στο υπουργείο Υγείας. Στο μεταξύ, μετά τον Πόρο έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται από σήμερα και στον Αμπελώνα Τυρνάβου Λάρισας, καθώς τις τελευταίες 9 ημέρες εντοπίστηκαν 55 κρούσματα στην περιοχή. Ανησυχία όμως υπάρχει και στην Κέρκυρα, αφού σε καθημερινή βάση καταγράφονται κρούσματα και έχουν φτάσει τα 32 μόνο τον Αύγουστο. “Δεν υπάρχει ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην Κέρκυρα, γιατί δεν έχει σημειωθεί ανοδική τάση στην άυξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Επίσης, είναι το πιο τουριστικό νησί του Ιονίου”, δήλωσε, πάντως, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. Στο μεταξύ, πριν από λίγο, ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι συνολικά 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στη Λέσβο, σε παραλία στην περιοχή Πλωμαρίου στις 4 Αυγούστου, βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

…”Ναι” στη χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους λέει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ρεπορτάζ του 9.84, με αφορμή τα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί, τοπικού χαρακτήρα ως τώρα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θα μάθει σε λίγη ώρα ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Περισσότερα από τον αθλητικό μας συντάκτη, Ανδρέα Χανιά…

Καιρός: Ηλιοφάνεια σήμερα στην Αττική, με βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα