back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Διπλωματικός πυρετός στην κυβέρνηση και κατάσταση ετοιμότητας στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς η Άγκυρα επιχειρεί να στήσει σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών, το Oruc Reis απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα, μετά τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες νότια του Καστελόριζου, από σήμερα ως και τις 23 Αυγούστου. Το πλοίο μας έφτασε στο σημείο που θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του, έγραψε πριν από λίγο στο τουίτερ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, διαμηνύοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει χωρίς διακοπή τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.

Ήδη από τις 5 τα ξημερώματα έχει ενεργοποιηθεί προηγούμενη τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Σε λίγη ώρα συνέρχεται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συνομιλήσει και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντεμπεργκ.

Την ενεργοποίηση όλων των μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 100% του Στόλου, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων κατά την πρωινή έκτακτη συνεδρίαση του, υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που θα ενημερώσει σχετικά το ΚΥΣΕΑ.

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Με εντολή Ερντογάν τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή” είπε, ενώ αναφέρθηκε στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ και ισχυρίστηκε ότι φαίνεται πως η Ελλάδα έχει κάνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης, κάτι που, όπως είπε, ευνοεί τις τουρκικές θέσεις.

Στον 70χρονο αγνοούμενο από το Μπούρτζι Εύβοιας ανήκει πιθανότατα η σορός που βρέθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου. Αναμένεται ως αυτή την ώρα η επίσημη ταυτοποίηση. Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον άνδρα που αναζητούνταν ο αριθμός των νεκρών από τη φονική θεομηνία θα ανέλθει στους 8.

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές τόσο στις δημόσιες υποδομές όσο και στις ιδιωτικές περιουσίες. “Περίπου 1500 σπίτια καταστράφηκαν”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, διατέθηκαν χθες βράδυ 250 κλίνες για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι.

Μάχη με το χρόνο και για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά χωριά της Εύβοιας δίνουν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα επανέλθει το ρεύμα στα περισσότερα.

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει το Υπουργείο Υγείας. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανησυχία των επιστημόνων ότι το δεύτερο κύμα κορoνοιού στη χώρα είναι προ των πυλών. Ο δείκτης μεταδοτικότητας RO είναι πάνω από το 1, τα κρούσματα έσπασαν ρεκόρ χθες από την έναρξη της πανδημίας φθάνοντας τα 203, ενώ αυξάνονται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τις πρώτες 9 ημέρες του Αυγούστου καταγράφηκαν 886 νέες μολύνσεις, οι 264 στην Αττική και οι 282 στη Θεσσαλονίκη. Ορόσημο για τη λήψη νέων μέτρων είναι η τακτική τηλεσύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που εξελίσσεται.

Μετά τον Πόρο έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται τώρα και στον Αμπελώνα Τυρνάβου Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 9 ημέρες δηλώθηκαν 55 κρούσματα στην περιοχή της Λάρισας.

Ανησυχία όμως υπάρχει και στην Κέρκυρα, αφού σε καθημερινή βάση καταγράφονται κρούσματα και έχουν φτάσει τα 32 μόνο τον Αύγουστο.

«Ναι» στη χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους λέει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ρεπορτάζ του 9.84, με αφορμή τα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί, τοπικού χαρακτήρα ως τώρα.

Μία στις τρεις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας στη διάρκεια του τρίτου φετινού τριμήνου, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί φόβους για ένα κύμα αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας ενώ αναμένεται σε μερικούς μήνες το τέλος του μηχανισμού μερικής ανεργίας.

Έως τις 13 Σεπτεμβρίου μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, νεοφυείς επιχειρήσεις – startups, ομάδες ερευνητών ή φοιτητών και όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία στον 3ο κύκλο του Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων. Αναζητούνται ψηφιακές ιδέες, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της Αθήνας, στοχεύουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

Kαι ο καιρός: Στην Αττική σήμερα ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα