back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: 49 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Κίνα

Διαβάστε επίσης

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 49 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 23 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 35 από αυτά ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και αυτό διαπιστώνεται αφού φθάσουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα 14 κρούσματα εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν όλα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 31 ασυμπτωματικοί φορείς, από 11 την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

64 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 802, 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.668 ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα