back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή ο στόλος μας στο Αιγαίο

Διαβάστε επίσης

Σε εγρήγορση παραμένουν οι Ένοπλες δυνάμεις μας, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στον απόηχο της συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου. Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο παρακολουθεί στενά το Πολεμικό μας ναυτικό, καθώς το τουρκικό σεισμογραφικό Ορουτς Ρέις, παραμένει στην Αττάλεια, έχει ωστόσο κλείσει τον πομπό του τις εδώ και δύο ώρες.

Εξαιρετικά ανήσυχος για την κινητοποίηση του ναυτικού Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέφ Μπορέλ. Επανέλαβε τη θέση της ΕΕ για αποφυγή μονομερών δράσεων και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί ο διάλογος.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και τις αντιπαραθέσεις και να συμπεριφέρεται επιτέλους σαν κανονικός πολιτισμένος εταίρος, ο οποίος επιλύει τα ανοιχτά ζητήματα μέσω του διαλόγου και όχι μέσω των απειλών και των μονομερών ενεργειών» σχολίασε πηγή της ΕΕ που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα