back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λίβανος: Οργισμένες διαδηλώσεις – Πρόωρες εκλογές προτείνει ο πρωθυπουργός – Παραιτήθηκε η υπουργός Ενημέρωσης

Διαβάστε επίσης

Ξεχειλίζει η οργή στον Λίβανο, με χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου τόνισε ότι μόνο «οι πρόωρες εκλογές μπορούν να επιτρέψουν να εξέλθουμε από τη διαρθρωτική κρίση», προσθέτοντας πάντως πως εκείνος δεν φέρει ευθύνη για τα βαθιά οικονομικά και πολιτικά δεινά της χώρας.

Βιντεοδιάσκεψη διεθνών δωρητών σήμερα με τη συμμετοχή Μητσοτάκη για τον Λίβανο

Παραιτήθηκε η υπουργός Ενημέρωσης

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ ανακοίνωσε την Κυριακή την παραίτησή της, επικαλούμενη την αποτυχία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και τη φονική έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό την Τρίτη.

«Ζητώ συγνώμη από τους Λιβανέζους, τις προσδοκίες των οποίων αποτύχαμε να πραγματώσουμε, καθώς αλλαγές δεν έγιναν… και, μετά την τρομακτική καταστροφή στη Βηρυτό, παραιτούμαι από την κυβέρνηση»,  δήλωσε η Αμντέλ Σαμάντ σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jadeed TV.

Κατά τις χθεσινές επεισοδιακές κινητοποιήσεις, δεκάδες διαδηλωτές φέρονται να έχουν τραυματιστεί από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, ο αριθμός των διαδηλωτών που έχει τραυματιστεί στα επεισόδια ανέρχεται σε 238.

https://twitter.com/GinoRaidy/status/1292158986733735938

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών στη Βηρυτό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν. «Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο.

H έκρηξη στη Βηρυτό δημιούργησε κρατήρα βάθους 43 μέτρων

Εν τω μεταξύ, η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού δημιούργησε κρατήρα βάθους 43 μέτρων, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις Γάλλων πυροτεχνουργών που επισκέφθηκαν το σημείο.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα