18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

963 νέα κρούσματα κορωνοϊου εντόπισε ο ΕΟΔΥ τις πρώτες 8 μέρες του Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των λοιμοξιολόγων για πιθανό νέο κύμα της πανδημίας. Για 8πλάσιο ή και 10πλασιο αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο με ανάρτησή του στα social media, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

’Ο δείκτης διασποράς RΟ είναι σταθερά πάνω από ένα.. Θα πιεστεί το σύστημα υγείας ’’ προειδοποίησε από την τηλεοπτική συχνότητα του skai, ο λοιμωξιολόγος καθηγητής, Νίκος Σύψας.

Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στην τηλεοπτική συχνότητα του open, η νομική σύμβουλος μεγάλης βιομηχανίας επεξεργασίας ελαιολάδου με έδρα στη Χαλκιδική, γνωστοποίησε ότι 50 από τους συνολικά 300 εργαζόμενους στην επιχείρηση, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο.

Σε 212 ανέρχονται οι θάνατοι, σε 18 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς πριν από λίγο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Λάρισας, ακόμη ένας ασθενής covid-19.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε το Σάββατο η νέα απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, με ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση της μάσκας στη Γαλλία, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Στη Δανία, θετικοί στον κορωνοϊο διαγνώστηκαν 150 εργαζόμενοι μεγάλης βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος, η οποία ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της. Στο Βέλγιο, στο στόχαστρο θερμόαιμων λουόμενων βρέθηκαν οι άνδρες της τοπικής αστυνομίας του Μπλάνκερ-μπεργκ, όταν προσπάθησαν να εφαρμόσουν εντολή εκκένωσης της παραλίας εξαιτίας του συνωστισμού.

Με το άνοιγμα της Βουλής, 25 ή το αργότερο 26 Αυγούστου θα κατατεθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ

Την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόοωρες εκλογές στον Λίβανο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Χασάν Ντιάμπ, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την έκρυθμη κατάσταση στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

Διαδηλωτές έχουν καταλάβει τα κτίρια των Υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας καθώς και τα γραφεία της ένωσης τραπεζών και καλούν τους πολίτες σε μαζική εξέγερση. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, σε 238 ανέρχονται οι τραυματίες, ενώ τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο και για έναν νεκρό αστυνομικό. Οι ταραχές ξεκίνησαν στον απόηχο της αιματηρής έκρηξης που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, αφήνοντας πίσω της 158 νεκρούς και περισσότερους από 5000 τραυματίες.

Καιρός:

Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21ναν έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα