back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Θρήνος και απόγνωση στην Εύβοια. Νεκρή εντοπίστηκε η 38χρονη που είχε παρασυρθεί χθες από τα ορμητικά νερά στο Μπούρτζι, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των θυμάτων, ανάμεσά τους ένα βρέφος, μόλις 8 μηνών. Τουλάχιστον δύο άνδρες παραμένουν αγνοούμενοι.

Σοκ και δέος από τις εικόνες βιβλικής καταστροφής κυρίως στα Ψαχνά και τα Πολιτικά.. Δημόσιες υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς , ιδιωτικές περιουσίες χάθηκαν στη λάσπη, γέφυρες γκρεμίστηκαν, δρόμοι υποχώρησαν.. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τη συνδομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών ενεργοποίησε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Χαλκιδέων και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα.

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.. Με ανάρτηση του εξέφρασε την βαθιά οδύνη του για τα θύματα της Θεομηνίας.

Συγκινητική ανάρτηση και από τον Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. “Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Ευβοιας για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την ψυχή’’ έγραψε μεταξύ άλλων.

===

Αλματώδης είναι η αύξηση του κορωνοϊου στη χώρα, με 203 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο .. Σε 22 αυξήθηκαν οι νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι και η μεγάλη διασπορά της πανδημίας. Αττική και Θεσσαλονίκη με 38 και 35 κρούσματα αντίστοιχα, παραμένουν στην κορυφή της λίστας. Μετά τον Πόρο περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από αύριο και για 10 ημέρες και στην κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας.

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις της ερευνητικής ομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Προειδοποιεί ότι χωρίς καθολική χρήση μάσκας, κοινωνική αποστασιοποίηση και προληπτικά μέτρα όπως τοπικά lock down και τηλε εργασία, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 700 κρούσματα ανά ημέρα μέχρι το τέλος του 2020.

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας θα αξιολογηθούν στην τακτική τηλε-συσκεψη που θα έχει στις 11 αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλείς λοιμωξιολόγους.

=== ==

Εξαιρετικά ανήσυχος για την κινητοποίηση του ναυτικού Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέφ Μπορέλ. Επανέλαβε τη θέση της ΕΕ για αποφυγή μονομερών δράσεων και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί ο διάλογος.

=== ==

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στη Βηρυτό, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνηση και να προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο. Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες απαντούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στο μεταξύ, εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας του Λιβάνου, 21νας άνθρωποι αγνοούνται, στους 158 ανέρχονται οι νεκροί, 6000 είναι οι τραυματίες.

Στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο, το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» καταπλέει προς το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και είδη πρώτης ανάγκης .

Καιρός:

Στην Αττική αύριο ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα