back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Αλματώδης αύξηση του κορωνοϊου στη χώρα, με 203 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο .. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η συνολική εικόνα της πανδημίας διαμορφώνεται σήμερα, σε 5623 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 212 θανάτους και 22 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ανησυχητική είναι και η μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια.. Συγκεκριμένα: 33 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν παραμένουν με 38 και 35 κρούσματα αντίστοιχα στις πρώτες θέσεις της λίστας. 50 είναι τα κρούσματα στη Χαλκιδική, όλοι εργαζόμενοι σε βιομηχανία επεξεργασίας ελαιολάδου. Ακολουθούν η Λάρισα με 8 κρούσματα, η Κέρκυρα με 7 και η Ροδόπη με 5 κρούσματα. Από τρία κρούσματα εντοπίστηκαν στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τις Σέρρες. Από δύο έχουν Αργολίδα, Κορινθία, Τρίκαλα, Πιερία, Καβάλα και Ηράκλειο. Από ένα κρούσμα εντοπίστηκε στους νομούς Βοιωτίας, Δράμας, Καστοριάς, Μαγνησίας, Ξάνθης και Πέλλας.

Μετά τον Πόρο, περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται με απόφαση της Πολιτικής προστασίας και στην κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας. Έτσι, αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες και λαϊκές αγορές, απαγορεύονται κάθε είδους συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ τα κέντρα διασκέδασης τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το επόμενο πρωϊ. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις έξι αύριο το πρωί έως τις 20 Αυγούστου.

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας θα αξιολογηθούν στην τακτική τηλε-συσκεψη που θα έχει στις 11 αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πολιτικούς προϊσταμένους του υπουργείου Υγείας και τους επικεφαλείς λοιμωξιολόγους.

 

Από θαλάσσης, αέρος και στη στεριά συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση του άνδρα που παρασύρθηκε από τα νερά στο Μπούρτζι της Εύβοιας. Νωρίτερα, εντοπίστηκε στη θάλασσα και διασώθηκε με ελικόπτερο η78χρονη που αγνοούνταν στην ίδια περιοχή.

Η φονική καταιγίδα που έπληξε τις νυχτερινές ώρες την Εύβοια άφησε πίσω της 5 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μηνών αλλά και εικόνες βιβλικής καταστροφής, σε υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Επί πόδος όλος βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών προς συνδρομή των κρατικών υπηρεσιών στα Ψαχνά και τα Πολιτικά Εύβοιας, ενεργοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στις πληγείσες περιοχές θα μεταβεί αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο τουίτερ εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Θερμά συλλυπητήρια και από τον Δήμαρχο της Αθήνας και πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.. “Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Ευβοιας για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την ψυχή. Η σκέψη μου αυτές τις τραγικές ώρες, που τα λόγια δεν περιγράφουν, είναι μαζί σας’’ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

 

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας του Λιβάνου, 21νας άνθρωποι αγνοούνται, στους 158 ανέρχονται οι νεκροί, 6000 είναι οι τραυματίες. ‘’ Η Διεθνής κοινότητα χρωστάει στον λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας’’ ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμμανουέλ Μακρόν, ανοίγοντας τις εργασίες της τηλεδιάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ και της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στη διάσκεψη μετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο, το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» καταπλέει προς το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και είδη πρώτης ανάγκης .

Καιρός:

Στην Αττική αύριο ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα