back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Πέντε συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους ένα βρέφος οκτώ μηνών έχασαν τη ζωή τους από τη φονική καταιγίδα ‘’ΘΑΛΕΙΑ’’ που σάρωσε την Κεντρική Ευβοια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εντοπίστηκε στη θάλασσα και διασώθηκε με ελικόπερο η 72χρονη που παρασύρθηκε από το νερό στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από το σπίτι της στο Μπούρτζι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και διάσωση ενός 74χρονου στην περιοχή συνεχίζονται.

Μάχη με τις αντίξοες συνθήκες δίνουν οι ομάδες της ΕΜΑΚ και τα συνεργεία της πυροσβεστικής, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επεγκλωβίσουν κατοίκους και να συνδράμουν τους πλημμυροπαθείς. Τις επιχειρήσεις συντονίζουν: ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα και ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από την Κεντρική Εύβοια.

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο τουίτερ εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Θερμά συλληπητήρια και από τον Δήμαρχο της Αθήνας και πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.. “Πονάω και θρηνώ μαζί με τους πολίτες της Ευβοιας για τις απώλειες και την καταστροφή σε έναν τόπο που υπηρέτησα με όλη μου την ψυχή. Η σκέψη μου αυτές τις τραγικές ώρες, που τα λόγια δεν περιγράφουν, είναι μαζί σας’’ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Εντονη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω.. Η κομματικοποίηση και πλήρης διάλυση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει τραγικά αποτελέσματα σχολίασε μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Στο ‘’κόκκινο’’ οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας από την σταθερά υψηλή αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοίου στη χώρα. Οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Δεύτερον, οι συναθροίσεις στα μπαρ, στις εκκλησιαστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς είναι οι τρεις σοβαρότερες εστίες ανησυχίας ανέφερε ο μιλώντας στην βραδυνή της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Λεμεσό. Την εκκένωση του χωριού Προαστείο αποφάσισαν οι κυπριακές αρχές. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με 4 πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.

Στις εργασίες της τηλεδιάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ και Γαλλίας μετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανοίγοντας τις εργασίές της συνόδου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας.

Στο μεταξύ, το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» καταπλέει προς το λιμάνι της Βηρυτού μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ιφαρμακευτικό υλικό καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο.

Στην Ινδία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται ως κέντρο υποδοχής ασθενών και καραντίνας Covid-19 στο Άντρα Πραντές.

Καιρός:

Στην Αττική αύριο ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα