back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Σκηνές αποκάλυψης στην Εύβοια από τη φονική καταιγίδα ‘’ΘΑΛΕΙΑ”. 5 νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μηνών, 2 αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές, δρόμους και ιδιωτικές περιουσίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Μάχη με τις αντίξοοες συνθήκες δίνουν οι ομάδες της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κατοίκων και τα συνεργεία της πυροσβεστική για απ αντλήσεις υδάτων. Με κάθε μέσο συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις και η τοπική αυτοδιοίκηση. Επί ποδός και η ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε 15 τουλάχιστον περιοχές. Τα Πολιτικά, τα Ψαχνά και τα γύρω χωριά έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα. Έχουν καταστραφεί σπίτια, υποδομές και οδικό δίκτυο. Κλειστή παραμένει η εθνική Χαλκίδας – Αιδηψού και Χαλκίδας –Λεπούρων. Κατέρευσε γέφυρα στον ποταμό Λήλα, στο Βασιλικό.

Τις επιχειρήσεις συντονίζουν: ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από το Δημαρχείο Βασιλικών, στην Κεντρική Εύβοια. Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο τουίτερ εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Έντονη κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πλέον ολοφάνερο πως η μοναδική ικανότητα που διαθέτει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι οι επικοινωνιακές φιέστες και τίποτε παραπάνω.. Η κομματικοποίηση και πλήρης διάλυση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει τραγικά αποτελέσματα σχολίασε μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στον οικισμό Ζαράκων στην Εύβοια. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να περιορίσουν την φωτιά ώστε να μην εξαπλωθεί, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο ‘’κόκκινο’’ οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας από την σταθερά υψηλή αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοίου στη χώρα. Οι συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Δεύτερον, οι συναθροίσεις στα μπαρ, στις εκκλησιαστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς είναι οι τρεις σοβαρότερες εστίες ανησυχίας ανέφερε ο μιλώντας στην βραδυνή της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Λεμεσό. Την εκκένωση του χωριού Προαστείο αποφάσισαν οι κυπριακές αρχές. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με 4 πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.

Η διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας.. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια, να φθάσει άμεσα εκεί που την χρειάζονται, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, μέσω βίντεο-σύνδεσης, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, προς το λιμάνι της Βηρυτού καταπλέει το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο. Κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό μας θα φορτώσει υλικά και από το λιμάνι της Λεμεσού, στο πλαίσιο της συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο.

Επιχείρηση καθαριότητας στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Οι σημερινές εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τα νέα εξειδικευμένα πλυστικά μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων που απελευθερώνουν ζεστό νερό-ατμό έως 98 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αβραμίδης.

Καιρός:

Στην Αττική αύριο ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα