back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Σοκ και δέος στην Εύβοια που μετρά ήδη 5 νεκρούς, ανάμεσά τους ένα βρέφος μόλις 8 μηνών, από την φονική καταιγίδα ‘’Θάλεια’’. Δύο άτομα αγνοούνται, οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται… Τις επιχειρήσεις συντονίζουν: ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από το Δημαρχείο Βασιλικών, στην Κεντρική Εύβοια. Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει αύριο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ανάρτησή του στο τουίτερ εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Μάχη με το χρόνο και τις αντίξοοες συνθήκες δίνουν οι ομάδες της ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσουν οικογένειες από πλημμυρισμένα σπίτια. Με ελικόπτερο οι διασώσεις στα χωριό Μπούρτζι και Λευκαντί, καθώς το οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.. Συνολικά 55 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί, τα 8 με ελικόπτερο.

Τα Πολιτικά και τα Ψαχνά καθώς και τα γύρω χωριά έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα. Έχουν καταστραφεί σπίτια, υποδομές και οδικό δίκτυο. Κλειστή παραμένει η εθνική Χαλκίδας – Αιδηψού και Χαλκίδας –Λεπούρων.

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στον οικισμό Ζαράκων στην Εύβοια. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να περιορίσουν την φωτιά ώστε να μην εξαπλωθεί, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Τα 19 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως, τις 720.000 οι θάνατοι.

Νεκρός 29χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού: Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κελί του, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας κρατουμένων Κορυδαλλού και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου και απεβίωσε. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα στο Συνέδριο υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ με αντικείμενο τη βοήθεια και ενίσχυση του λαού του Λιβάνου συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προς το λιμάνι της Βηρυτού καταπλέει το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ» μεταφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελλάδας στο Λίβανο. Κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό μας θα φορτώσει υλικά και από το λιμάνι της Λεμεσού, στο πλαίσιο της συνδρομής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο.

Επιχείρηση καθαριότητας στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Οι σημερινές εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τα νέα εξειδικευμένα πλυστικά μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων που απελευθερώνουν ζεστό νερό-ατμό έως 98 βαθμούς Κελσίου, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Νίκος Αβραμίδης.

Καιρός:

Στην Αττική αύριο ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα