back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15.00

Διαβάστε επίσης

Βιβλική καταστροφή στην Κεντρική Εύβοια από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας “Θάλεια”. Σε πέντε  ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες- μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 8 μηνών – ενώ δύο άτομα αγνοούνται.

“Είναι μια δύσκολη μέρα” τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια. “Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι “οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν”.

Τη βαθιά του οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους εξέφρασε με ανάρτησή του στο Τουίτερ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αύριο θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή.

Συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων ενώ μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων και άλλες 8 έγιναν με ελικόπτερο.

Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο έως το 45ο χιλιόμετρο και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στον οικισμό Ζαράκων στην Εύβοια. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής προσπαθώντας να περιορίσουν την φωτιά ώστε να μην εξαπλωθεί, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Τα 19 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως, τις 720.000 οι θάνατοι.

Στην τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα στο Συνέδριο υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ με αντικείμενο τη βοήθεια και ενίσχυση του λαού του Λιβάνου συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιχείρηση καθαριότητας στη Βαρβάκειο αγορά πραγματοποίησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Η καθαριότητα στην Αθήνα μας δεν σταματά ποτέ”, το μήνυμα του αντιδημάρχου καθαριότητας Νίκου Αβραμίδη ο οποίος αποκάλυψε ότι η Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας έγινε με τα νέα εξειδικευμένα πλυστικά μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων που απελευθερώνουν ζεστό νερό-ατμό έως 98 βαθμούς Κελσίου ..

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Κύθηρα, Σκύρο, Εύβοια, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο & Χίο προβλέπεται για αύριο Δευτέρα σύμφωνα με τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.

Καιρός:

Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. . Θερμοκρασία 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα