back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία με τουλάχιστον τρεις νεκρούς στην Εύβοια από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας “Θάλεια”. Ένα βρέφος 8 μηνών, ένας άνδρας 85 ετών και μία γυναίκα 86 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στα Πολιτικά. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο και για 4ο νεκρό στην περιοχή Μπούρτζι.

Στο μεταξύ συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο ενώ άλλες 8 έγιναν με ελικόπτερο. 495 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική. Για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνετε συνεχώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση από κοντά.

Διακοπή κυκλοφορίας έχουμε στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο έως το 45ο χιλιόμετρο και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Τη θλίψη του για το χαμό των τριών ανθρώπων από τις πλημμύρες στην Εύβοια εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής προσθέτοντας ότι σε αυτές τις τραγικές στιγμές, δεν συγχωρείται καμμιά ολιγωρία και αδράνεια της κρατικής μηχανής.

“Για μια ακόμη φορά η πολύπαθη Εύβοια βρίσκεται στο έλεος φυσικών καταστροφών που στοιχίζουν μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για αδιανόητη καταστροφή στην Εύβοια κάνει λόγο η Ελληνική Λύση εκφράζοντας την συμπαράσταση της στους κατοίκους της περιοχής καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο στη χώρα μας. Τα 19 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως, τις 720.000 οι θάνατοι.

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας μείωσης του συντελεστή προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που την δικαιούνται και έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, προχώρησε η ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, θα αρκεί ένα απλό κλικ για την επανυποβολή της δήλωσης, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία της αρχικής.

Την παραίτησή της ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενημέρωσης του Λιβάνου Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ , επικαλούμενη την αποτυχία της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και τη φονική έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό την Τρίτη.

Καιρός: Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα