back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία με τρεις νεκρούς στην Εύβοια από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας “Θάλεια”. Ένα βρέφος 8 μηνών, ένας άνδρας 85 ετών και μία γυναίκα 86 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στα Πολιτικά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του βρέφους έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Το μπουρίνι εγκλώβισε την οικογένεια τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της το οποίο πλημμύρισε και το μωρό έχασε τη ζωή του.

Συνεχίζονται ωστόσο από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα αναμένεται τα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Μέχρι πριν από λίγο, όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 35 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Για την εξέλιξη των απεγκλωβισμών και των ενεργειών που γίνονται από τις αρμόδιες αρχές ενημερώνετε συνεχώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση από κοντά.

Διακοπή κυκλοφορίας σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έχουμε στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 16ο έως το 45ο χιλιόμετρο και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο στη χώρα μας.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.189 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες.

Μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ο σεισμός που σημειώθηκε ανάμεσα στην Ηλεία και την Ζάκυνθο περίπου στις 9.15 το πρωί σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δεκάδες εστίες στις κοινότητες Κούκλια (Ορείτες), Μούσερε και Δοράς, από την Πάφο μέχρι και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 728 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Λίβανο σε συγκρούσεις με τις αρχές καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της κεντρικής Βηρυτού για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική ανεπάρκεια που προκάλεσε τη φονική έκρηξη της περασμένης Τρίτης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φέρεται να έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία για βιαιότητες. Δεκαεννέα άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Καιρός: Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα