back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Θάλεια”. Δύο άνθρωποι, ένας άντρας και μία γυναίκα, περίπου 85 ετών, έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά Ευβοίας από τις σφοδρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν την περιοχή από νωρίς τα ξημερώματα. Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Κεντρική Εύβοια κυρίως στα Ψαχνά και Πολιτικά, και στο Βασιλικό Χαλκίδας. Από τις έντονες βροχοπτώσεις φούσκωσαν τα ποτάμια της περιοχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. Τα πυροσβεστικά συνεργεία συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα να απεγκλωβίζουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια, όπου σε πολλά σημεία το νερό έχει φτάσει πάνω από 1,5 μέτρο. Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβίσεις ατόμων και συνεχίζει να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η έντονη βροχή.

152 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Σε 212 ανέρχονται οι θάνατοι στη χώρα σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:15 σήμερα το πρωί, κοντά στην Κυλλήνη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αποστολή βοήθειας στον Λίβανο με το Αρματαγωγό Ικαρία στέλνει η Ελλάδα στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έκρηξης της 4ης Αυγούστου στη Βηρυτό. Η Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων, φαρμακευτικό υλικό καθώς και υλικά που έχει συγκεντρώσει το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων. Κατόπιν αιτήματος της Κύπρου, το αρματαγωγό θα φορτώσει υλικά και από το λιμάνι της Λεμεσού με τα οποία συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Κυβέρνηση του Λιβάνου.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται ως μονάδα υποδοχής ασθενών με κορονοϊό στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές, στο νότιο τμήμα της Ινδίας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα ξεπέρασαν τα 2,1 εκατ. και οι νεκροί τους 43.000.

Καιρός: Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα