12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, ενώ ασθενή φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοδυτικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους. Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην κεντρική τις πρώτες πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία από 17 έως 30 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνεόυν βορειοδυτικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς και στη δυτική Πελοπόννησο έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνεόυν δυτικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες  οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5, στα ανατολικά ηπειρωτικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα