14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βηρυτός: Πάνω από 60 άνθρωποι αγνοούνται – 300.000 οι άστεγοι – Βιντεοδιάσκεψη διεθνών δωρητών την Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 60 αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάνω από 300.000 άστεγοι

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ.

Βιντεοδιάσκεψη διεθνών δωρητών την Κυριακή

Βιντεοδιάσκεψη δωρητών προκειμένου να προσφερθεί στήριξη στον Λίβανο, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 15.00 ώρα Ελλάδας και θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Θα συμμετάσχει και ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Έτοιμος να βοηθήσει με κάθε μέσο» ο Αραβικός Σύνδεσμος

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε το Σάββατο ότι θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τις προσπάθειες του αραβικού κόσμου για την παροχή στήριξης στον Λίβανο.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν, ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να συνδράμει στις έρευνες για την έκρηξη.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε μέσο», δήλωσε ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, προσθέτοντας ότι θα λάβει μέρος στη διεθνή τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται αύριο από τη Γαλλία για να συζητηθεί η παροχή βοήθειας στον Λίβανο.

Η Άγκυρα προσφέρεται να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Λίβανο.

Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο, είναι έτοιμο να βοηθήσει το λιμάνι της Βηρυτού, όπως είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει περισσότερα ένα εκατομμύριο δολάρια στο Λίβανο. «Μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, η κυβέρνηση της Αυστρίας αποφάσισε να διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ (1,17 εκατομμύρια δολάρια) από το ταμείο βοήθειας καταστροφών στο εξωτερικό, για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Το 50% των χρημάτων θα σταλεί στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί ως δωρεά σε αυστριακούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, για την παροχή βοήθειας και καταφυγίου στους χιλιάδες των τραυματισμένων και εκτοπισμένων ανθρώπων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα