12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

152 νέα κρούσματα κορωνοϊου και έναν ακόμη θάνατο το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, πριν από λίγο, μια ακόμη ασθενής κατέληξε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοίου σε 212.

‘’Είμαστε πολύ κοντά σε δεύτερο κύμα πανδημίας. Ο δείκτης διασποράς RΟ είναι πάνω από ένα, με δυναμική για καθημερινό πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.. Θα πιεστεί το σύστημα υγείας ’’ προειδοποίησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό skai, ο λοιμωξιολόγος καθηγητής, Νίκος Σύψας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του καθηγητή, Ηλία Μόσιαλου.. Κάνει λόγο για οχταπλάσιο ή και δεκαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα και εστιάζει εκ νέου στην ανάγκη της καθολικής και απαρέγκλιτης χρήσης μάσκας.

Με 43 και 26 νέα κρούσματα αντίστοιχα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις της ημερήσιας καταγραφής κρουσμάτων. Ακολουθούν η Λάρισα με 10 , η Καβάλα με έξι και ο Έβρος με πέντε νέα κρούσματα. Ανησυχητική είναι η διασπορά του κορωνοϊου σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Μαγνησία, Πρέβεζα και σε άλλους νομούς της χώρας.

Στο μεταξύ, 50 από τους συνολικά 300 εργαζόμενους σε βιομηχανία επεξεργασίας ελαιολάδου στη Χαλκιδική διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Open, η νομική σύμβουλος της επιχείρησης. Σύμφωνα με την ίδια, ο ιός μεταδόθηκε από δύο εργάτριες που έπεστρεψαν από τις θερινές διακοπές τους στην πατρίδα τους, Αλβανία.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, με ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

Σε εξέλιξη η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Σκούταρη της Ανατολικής Μάνης. Υπό απειλή βρίσκεται ο οικισμός Καλύβια. Ενεργό παραμένει και το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων. Νέα εστία και στη Θάσο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα η φωτιά ξέσπασε σε δυσπρόσιτη περιοχή, πάνω από τις παραλίες Πόρτο Βαθύ και Σαλιάρα.

Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ενισχύει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, ενάντια στις τουρκικές προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου εκτιμά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για δίκαιη συμφωνία, απολύτως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, η οποία κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα, έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Πρόχειρη, γραμμένη στο πόδι και χωρίς σαφείς συνταταγμένες χαρακτήρισε τη συμφωνία, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σκόπιμα παραιτήθηκε από τη διασφάλιση ελληνικών συμφερόντων.

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για την επιδότηση αγοράς ηλεκτροκινούμενων οχημάτων και δικύκλων.

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό. Διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης έχουν εισβάλλει στα Υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας της χώρας και καλούν τους πολίτες σε μαζική εξέγερση. Πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν νεκρό αστυνομικό. Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός, Χασάν Ντιάμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή την τριπλή έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, και στοίχησε τη ζωή σε 158 ανθρώπους. Τουλάχιστον 5000 είναι οι τραυματίες.

Καιρός:

Άστατος θα είναι και αύριο ο καιρός στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα