back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Η υπογραφή της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο σχολίασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κάλεσε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει σταθερά στο πλευρό της Αθήνας, ενάντιο στις προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

Για δίκαιη συμφωνία, απολύτως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας, η οποία κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας.

Η Τουρκία ενδεχομένως να επιδείξει μια επιθετική στάση όπως έπραξε στον Έβρο και στα νησιά’’ εκτίμησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης.

Συστηματικοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊο. Χθες, Παρασκευή σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 14.877 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, 150 ευρώ. Σε 11 περιπτώσεις καταλογίστηκαν πρόστιμα και επιβλήθηκαν λουκέτα σε επιχειρήσεις για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακόμα 7 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Λάρισα. Πέντε από αυτά συνδέονται με τον πρόσφατο γάμο στον Αμπελώνα. Δύο καλεσμένοι στον ίδιο γάμο που είχαν προσβληθεί από τον ιό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συναγερμός σήμανε και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο Κώστας Παπανικολάου.

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε εργοστάσιο της Ελευσίνας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι πιθανότατα μπήκαν στο χώρο προκειμένου να αφαιρέσουν σίδερα. Νέο πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στο Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης. Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο, 2 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων. Επιχειρούν έξι πυροσβέστες, με τρία οχήματα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα.

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, στα νησιά του και του Αιγαίου πελάγους καθώς και στην Κρήτη, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με κεντρικό σύνθημα ‘’παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε’’ εκατοντάδες Λιβανέζοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχησε τη ζωή σε 158 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 5.000. Τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τα μέτρα στήριξης και την παροχή έκτακτης βοήθειας στο Λίβανο, θα έχουν αύριο στις τρεις μετά το μεσημέρι, οι δωρήτριες χώρες, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Γαλλίας. Στην διάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδίου, στο τουίτερ.

40 Δήμοι και 400 καλλιτέχνες δίνουν το παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, καλοκαίρι 2020, με δωρεάν παραστάσεις για το κοινό.. Απόψε το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να απολαύσει με δωρεάν είσοδο την παράσταση ‘’ Πέρσες’’ στου Αισχύλου στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ.

Καιρός:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα