back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την μεγάλη διασπορά της νόσου του κορονοϊού και την ταχύτατη εξάπλωσή της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην επαρχία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 151 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 5270. Από τα 151 νέα κρούσματα, τα 46 εντοπίζονται στην Αττική 38 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 12 είναι εισαγόμενα. Στους 211 οι θάνατοι στη χώρα μας. Στο μεταξύ συνεχίζει να πέφτει η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρεται ότι «η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη».

“Η μάσκα είναι το «εργαλείο» που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη ζωή μας, τις εργασίες και τις διασκεδάσεις μας” το μήνυμα που στέλνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαγόρευση των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, μέχρι τις 31 Αυγούστου ενώ όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Μάλτα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία ενώ εντοπίστηκαν 1.122 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής – Καλοκαίρι 2020. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 40 Δήμοι και 400 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού. Οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν. Για απόψε «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα