back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο στη χώρα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 151 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 5270. Από τα 151 νέα κρούσματα, τα 46 εντοπίζονται στην Αττική και περιλαμβάνονται όσα εντοπίστηκαν και στον Πόρο, 38 στη Θεσσαλονίκη, 12 είναι εισαγόμενα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 17 κρούσματα από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Στους 211 οι θάνατοι στη χώρα μας. Στο μεταξύ συνεχίζει να πέφτει η μέση ηλικία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρεται ότι «η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη».

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαγόρευση των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, μέχρι τις 31 Αυγούστου ενώ όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Μάλτα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

“Η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος μετά την απόφαση για αναστολή των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα.

1.318 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Παράλληλα, καταγράφηκαν περίπου 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με τους Δημάρχους Βελβεντού Κοζάνης Εμμανουήλ Στεργίου και Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη επικοινώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι Δήμοι τους από τη χθεσινή θεομηνία. Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου εγκρίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση από 150.000 € για κάθε Δήμο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες βασικές ανάγκες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις δύο περιοχές.

Ξεκίνησαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής – Καλοκαίρι 2020. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 40 Δήμοι και 400 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού. Οι παραστάσεις θα είναι δωρεάν. Για απόψε «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ.

Στην αθλητική επικαιρότητα. Μάντσεστερ Σίτι και Λιόν προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League αφήνοντας εκτός τις Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους αντίστοιχα.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα