back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών.

151 νέα κρούσματα σημειώθηκαν χθες στη χώρα μας με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 5270. Από τα 151 νέα κρούσματα, τα 46 εντοπίζονται στην Αττική και περιλαμβάνονται όσα εντοπίστηκαν και στον Πόρο, 38 στη Θεσσαλονίκη, 12 είναι εισαγόμενα, ενώ καταγράφηκαν άλλα 17 κρούσματα από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Στους 211 οι θάνατοι στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα μια 85χρονη, η οποία κατέληξε χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαγόρευση των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, μέχρι τις 31 Αυγούστου ενώ όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Μάλτα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα οποία αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι οι λιτανείες θα πραγματοποιούνται χωρίς συνωστισμό και με μεγάλη προσοχή, κάνοντας συστάσεις στους πολίτες. “Η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένας επτάχρονος, χωρίς κανένα γνωστό υποκείμενο νόσημα, έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Τζόρτζια. Κατά τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, τουλάχιστον 45 παιδιά κάτω των 14 ετών έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ έως σήμερα.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν όταν αεροσκάφος της Air India Express που επαναπάτριζε Ινδούς, εγκλωβισμένους λόγω της πανδημίας σε άλλες χώρες, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ. Στο Boeing-737 που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι επέβαιναν συνολικά 190 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 νήπια.

Στην αθλητική επικαιρότητα. Μάντσεστερ Σίτι και Λιόν προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League αφήνοντας εκτός τις Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους αντίστοιχα.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα