14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΤΕΛ Κηφισού: μειωμένη η κίνηση κατά 50%

Διαβάστε επίσης

Οι επιπτώσεις του κορονοιού είναι εμφανείς και στις μετακινήσεις με τα υπεραστικά λεωφορεία, με συνέπεια η κίνηση στον σταθμό του Κηφισού να είναι μειωμένη συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 50%.

Είναι η πρώτη φορά που τέτοια περίοδο δεν χρειάστηκε να δρομολογηθούν επί πρόσθετα δρομολόγια. Δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν οι κοντινοί προορισμοί, όπως Ναύπλιο, Πάτρα και Ξυλόκαστρο.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κηφισού Σοφοκλής Φάτσιος τόνισε ότι η «οροφή» της πληρότητας των Λεωφορείων, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοίο, φτάνει περίπου σε ένα ποσοστό της τάξης του 65%, δηλαδή 33 επιβάτες μάξιμουμ αντί των 50 που είναι συνολικά τα καθίσματα των επιβατών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις δρομολογίων τα λεωφορεία φεύγουν με πολλά άδεια καθίσματα λόγω της μειωμένης κίνησης.

Η εικόνα στα ΚΤΕΛ του Κηφισού αποτυπώνει την μειωμένη κίνηση καθώς σε τίποτα δεν θυμίζει την περυσινή αντίστοιχη περίοδο που περίμεναν στην ουρά οι επιβάτες για ένα εισιτήριο και για αυτό τον λόγο είχαν προστεθεί πολλά επί πρόσθετα υπεραστικά Λεωφορεία για διαδρομές που παρουσίαζαν ιδιαίτερη κίνηση. Οι επιβαίνοντες, λόγω των μέτρων για τον κορονοίο, φορούν όλοι προστατευτικές μάσκες τηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται εντός του χώρου και πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους κατά την επιβίβαση των ταξιδιωτών στα λεωφορεία.

Κώστας Κορέλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα