back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσθετη ώθηση χρειάζεται η αμερικανική οικονομία, λένε τώρα οι Ρεπουμπλικανοί

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ δήλωσε χθες ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται μία “πρόσθετη ώθηση” προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι θέσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών απέχουν ακόμα σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας.

Ο ίδιος είπε πως εργάζεται για ένα προεδρικό διάταγμα με στόχο την προστασία των ενοικιαστών από τις εξώσεις, αλλά και τις παροχές για τους ανέργους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται κοντά σε πολλά θέματα, αλλά οι θέσεις τους απέχουν σε μερικά μεγάλα ζητήματα.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών (Λευκού Οίκου, ηγεσίας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο) είχαν “μία σημαντική συνάντηση” που ανέδειξε τις διαφορές στις αξίες που έχει η κάθε πλευρά.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει δύο επιλογές: Να διαπραγματευτεί με τους Δημοκρατικούς ή να προσπαθήσει με προεδρικά διατάγματα, αφήνοντας ακάλυπτους τους περισσότερους ανθρώπους.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα